The Power of Music: Axl Peleman

 

Axl Peleman is a Belgian artist who was part of bands like Ashbury Faith and Camden as the singer and/or bass player. He currently plays bass with De Kreuners. He also made two solo records in the Antwerp dialect.

 

 

Here’s Axl’s story (currently only in Dutch):

“Een mensenleven begint en eindigt met muziek. 

Een paar uur na het levenslicht gezien te hebben, word je in een wieg gelegd met een mobiel boven je hoofd dat in schelle, hoge tonen ‘Broeder Jacob’ tingelt. Decennia later zit je voor vrienden en familieleden verast in een pot, terwijl er stilletjes ‘One day I’ll fly away’ door de kamer klinkt.

Die regel geldt voor zowat iedereen in de voor ons bekende wereld.

Muziek is voor mij persoonlijk een liefde, een passie, een hobby en een beroep. 

Ik word ’s ochtends gewekt door de wekkerradio, ga vervolgens met de hond wandelen met Radio 1 in mijn witte oortjes, stap in mijn auto en zet de radio op dezelfde zender. De rest van de dag zit ik in de studio perfect bij elkaar passende geluidsgolven te bedenken, begeef me naar de zaal waar ik ’s avonds moet spelen (met de autoradio aan, uiteraard), soundcheck een paar uur, stap hetzelfde podium op en speel een kleine twee uur op mijn instrument. Na afloop rij ik met Klara op de achtergrond naar huis. Fluitend sta ik vervolgens onder de douche, zet mijn wekkerradio op het juiste kanaal en doe mijn ogen dicht. Een vrije dag ziet er ongeveer hetzelfde uit, met dat verschil dat ik dan niet op een podium kruip, maar in mijn zetel, terwijl een zwarte vinylplaat op het dressoir oneindige rondjes ligt te draaien.

Muziek is voor mij het alfa en omega van elke dag. Het begin en het einde. En alles wat er tussenin zit.”

 

Leave a Reply

error: Content is protected !!