Skip to content

‘Comeback Kids’ gezocht!

Juveniele Polyposis Syndroom, ofwel veeeel poliepen in maag en darmen. Het is al 35 jaar een deel van mijn leven en ik ben intussen al 5x aan mijn darmen en maag geopereerd. 2x stukje dunne darm weg (1991 & 1992), dikke darm bijna volledig weg (2007) en 2x werd een snee in mijn maag gemaakt om een grote poliep weg te halen (2013 & 2016). 5 operaties en meer dan waarschijnlijk niet de laatste. 5x herstellen en weer doorgaan. Niet altijd even gemakkelijk, maar met de juiste doelen gaat dat vrij vlot. Mijn huidige doel is terug gaan sprinten (100 & 200m). Ik heb mijn doel gezet, en ik ben de voorbije 6 weken 6 dagen op 7 bezig geweest met herstellen en opbouwen. Ik heb aanvaard dat juveniele polyposis syndroom altijd onderdeel blijft van mijn leven, maar nooit zal het in de weg staan van mijn doelen. Hooguit zal het mij even stoppen om dan weer sterker terug te keren.

Mijn revalidatietijd heb ik gebruikt om inspiratie op te doen van andere mensen. Nadenken over wat ik doe, hoe ik kan verbeteren, geïnspireerd worden door mensen die DOEN, wat er ook kan gebeuren. Ik las onder andere enkele boeken over mentale kracht voor sporters en (auto)biografieën van Jessica Ennis-Hill, Usain Bolt, Lindsey Degrande, Aagje Vanwalleghem, Novak Djokovic en Svetlana Bolshakova. Ook de Instagrampagina van Eline Berings is heel leerrijk op dat vlak. Ook al gaat het hier vooral om atleten, je kunt er ook als “gewone” mens inspiratie uit halen, misschien is hun verhaal de aanzet om je eigen leven niet te laten beïnvloeden door obstakels, om gewoon voor je dromen te gaan. Om niet op te geven als niet alles loopt zoals je gepland had.

Mijn fotoreeks heet ‘Comeback Kid’. Voor de concrete invulling van de reeks wil ik eerst de reacties afwachten die ik krijg op mijn oproep. Het plan is momenteel om 2 portretfoto’s te maken, 1 zwart-wit met “rug tegen de muur”; 1 in kleur bij de uitoefening van een passie. De zwart-witfoto staat symbool voor de tegenslag(en), de kleurfoto staat symbool voor het overeind krabbelen en het nastreven van je dromen. De comeback!

Ik ben dus op zoek naar mensen die een comeback gemaakt hebben na een zware tegenslag, maakt niet uit op welk vlak. Dat kan een ziekte zijn, een ontslag, of nog iets totaal anders. Mensen die met hun comebackverhaal andere mensen willen inspireren. Inspireren dat tegenslagen je niet per sé hoeven te stoppen, maar net de aanzet kunnen vorm tot meer.

Ben je zelf een comeback kid, of ken je zo iemand, stuur je verhaal naar info @ wolfsetsfire . be en schets je verhaal, vermeld je passie of op welk vlak je een comeback gemaakt hebt en vermeld je contactgegevens. Uit de reacties zal ik misschien een selectie moeten maken, maar besef dat elk verhaal sowieso kan inspireren!

Ik kijk uit naar de reacties!

This post is in Dutch, as the project is focused on Flanders due to practical reasons. If you’re living in Flanders and want to know more, let me know!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more

error: Content is protected !!